Ta hand om din gräsmatta efter vintern

Våren är en känslig tid för din trädgård - marken är porös, växterna är mjuka, och vädret är oförutsägbart.

I mars/april när temperaturen regelbundet ligger över 8 grader, börjar gräsmattan växa så smått. Runt två veckor bör man vänta med att klippa så att gräsmattan hinner hämta sig efter vintern. En bra riktlinje kan vara när de första vårblommorna har tittat upp.

Efter en lång vinter är det också viktigt att gödsla sin gräsmatta. Det kommer stärka rötterna och gräsmattan får en bra start innan den tunga växtperioden.
En vanlig förekomst är att gräsmattan fått mossa, vilket till stor del beror på att den inte fått tillräckligt med näring. Därför är regelbunden gödning av gräsmattan viktig.
Andra orsaker till mossa kan vara att gräset blivit för kort klippt, att området är skuggat från sol eller att jorden helt enkelt är för kompakt.
Försök inte kratta ur mossan innan den har behandlats eftersom den kommer bara att sprida sporer och göra saken värre.

Applicera Stroller PLUS Mossa som effektivt bekämpar mossan samtidigt som den gödslar. (Tänk bara på att använda handskar vid eventuell spridning för hand och att undvika stenplattor eftersom de kan bli missfärgade av järnsulfatet.) Mossan blir svart inom en vecka och efter ytterligare en vecka när mossan har dött är det bara att kratta bort resterna om man önskar.

Relaterade produkter

Läs andra inlägg

Förökning av krukväxter

En del metoder, som t.ex. att ta sticklingar och plantera dem är enkla, medan andra som avläggning är mer tidskrävande. I olikhet med utomhusplantor härstammar

Läs mer